"Има такъв народ" в НС: Спешна промяна в ИК, субсидия от 1 лев, разпускане на ЦИК

Тошко Йорданов: Този парламент едва ли ще изкара пълния си мандат

15.04.2021 | 10:52 Редактор: Тодор Петров

Представителят на "Има такъв народ" на Слави Трифонов - Тошко Йорданов обяви приоритетите на партията.

От ИТН поискаха спешна промяна в Изборния кодекс, като поправките ще бъдат внесени още днес в деловодството на НС и поправки в Закона за политическите партии, за да стане субсидията 1 лев за действителен глас на изборите.

"Този парламент едва ли ще изкара пълния си мандат от 4 години, но това поставя пред него една основна задача и това е промяна в Изборния кодекс. Има няколко неща, които искат хората и този парламент е длъжен да направи, за да може всеки българин да упражни правото си на глас", заяви Йорданов.

Като примери той посочи 100% машинно гласуване, да се гласува по пощата, да се премахне ограничението за броя на секциите в чужбина, да има видеонаблюдение на изборите, да се разпусна настоящата ЦИК и да се избере нова.

"Имаме парламент, който е различен от всички предишни, защото закъсня с 6 месеца, защото предишните управляващи се бяха вкопчили във властта и отказаха да изпълнят една от основните процедури в демокрацията - предсрочни избори. Различен е, защото има представители на хората, които протестираха една година, има хора в залата, които ядоха бой от полицията и аз ги знам поименно", каза още Йорданов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
Електра
преди 2 години
Ха ха, същите тия чалго-*** говориха, че Борисов се отмятал, а те се отметнаха от гласа на 2 500 000 българи, още първата минута. Браво, до тука бяхте, защото няма толкова лъжлива партия, без Импексовата разбира се, защото са банда... Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години