Борисов: Изборите бяха прозрачни, ГЕРБ е категорично на първо място

Страховете, които се опитваха да наложат нашите опоненти, че ние ще опорочим вота, останаха една голяма лъжа, написа премиерът

14.04.2021 | 10:19 Редактор: Десислава Атанасова
Борисов: Изборите бяха прозрачни, ГЕРБ е категорично на първо място

"Българският избирател категорично ни постави на първо място и затова ще подходим отговорно към съставянето на ново правителство“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в рамките на редовното правителствено заседание.

Премиерът напомни, че трудностите, породени от пандемията от Ковид-19 в страната, не са отминали и това също изисква отговорното отношение към управлението на държавата.

„Тези, които задават въпроса дали ни е страх от служебно правителство, самите те се страхуват от демокрацията“, добави Борисов и напомни, че основната задача на един служебен кабинет е да проведе честни избори.

Премиерът припомни оценката на международните наблюдатели, според която парламентарните избори у нас се проведоха честно и прозрачно. Според  Борисов констатациите им категорично опровергават всички спекулации за честността на вота и превръщат тези внушения в една голяма лъжа.

"Продължаваме нататък, по Конституцията има ред и начин, по които се действа“, категоричен бе премиерът.

Министър-председателят изтъкна ситуацията с Ковид-19 и в други европейски държави и напомни, че има страни, които са в локдаун вече месеци наред.

"Представете си хората да бяха затворени в България от октомври досега с вечерен час“, добави Борисов.

Той отбеляза, че у нас мерките са максимално щадящи и включително през зимата са работили зимните курорти.

И припомни, че в следващите 2 месеца се очакват допълнителни 2,7 милиона ваксини на Pfizer/BioNTech, които ще бъдат получени благодарение на европейската солидарност.

"За съжаление, дали е търговска война или не, има кой да каже, но една по една ваксините биват опорочавани“, посочи още премиерът Борисов.

Според него това може донякъде да попречи на ваксинационния план в страната.

 Борисов обърна внимание също така, че в ЕС вече тече подготовката на договорите относно ваксинацията и за следващите две години.

"Това означава, че тази пандемия изобщо не се очаква да се размине лесно и да отмине“, добави министър-председателят Бойко Борисов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК