Ще вали сериозно: Жълт код за опасно време в 14 области

Няма опасност от наводнения заради преливане на язовири

14.04.2021 | 07:12 Редактор: Тодор Петров

В 14 области на страната е обявен жълт код за опасно време. На много места ще има валежи, но още сутринта от северозапад те ще започнат да спират. В Източна и Южна България, където валежите ще са почти през целия ден, ще има и гръмотевици. Условията за градушки остават. Няма опасност от наводнения заради преливане на язовири, заявиха от Министерството на околната среда и водите.

Валежите ще продължат със захлаждане. Минимални температури за деня - от 5 до 10 градуса, в Добруджа до 12 . През целия ден ще бъде дъждовно и ветровито. Преди обед по-съществени ще бъдат валежите над северните и над източните райони. Следобед ще превалява главно над Източна и над Южна България с валежи с проливен характер.

В четвъртък над Южна и Югоизточна България ще превалява, а на запад облаците ще се разкъсват. В петък ще има повече слънце.Утрото ще бъде хладно, а следобед ще се затопля с увеличение на облачността, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

В събота облачността ще бъде значителна, ще превалява в югозападните райони, като през нощта срещу неделя валежите ще достигат до Централна България. В неделя ще се задържи дъждовно с по-съществени валежи по Черноморието и следобед над Западна България.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК