Трима от изпълнителната комисия на ГЕРБ напускат ръководството

Оставка подаде и координаторът на партията в Русе - Пламен Нунев

13.04.2021 | 18:16 Редактор: Никола Симеонов

Промени по върховете на ГЕРБ. Трима души от изпълнителната комисия на партията ще напуснат ръководството. Това потвърди в ефира на Bulgaria ON AIR Тома Биков месец преди националното събрание на ГЕРБ.

От ръководството на партията излизат кметът на София Йорданка Фандъкова и бившият председател на бюджетната комисия в 44-ото Народно събрание Менда Стоянова. 

"Не смятам, че има радикализъм в такива промени. Ако бъдат направени някакви промени в изпълнителната комисия, те ще са, за да бъде партията адекватна в тази ситуация. Има нова ситуация и трябва нов подход", заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Той определи като задоволителен изборният резултат на коалицията ГЕРБ\СДС, но постави акцент върху загубата в столицата, където Демократична България взе два от трите избирателни района.

"В София, в моя избирателен район 24 МИР, както и 23-ти не се представихме добре и трябва да видим защо се е случило така", добави депутатът.

Промените в ръководството обаче няма да се ограничат само с отстраняването на Йорданка Фандъкова. От изпълнителната комисия на ГЕРБ излиза и дългогодишният координатор в Русе - Пламен Нунев, който сам подаде оставка, след като управляващата партия сдаде първото място на изборите в дунавския град. Нунев остава депутат в новия парламент. 

"Вече 15 години съм областен лидер, последният мохикан, който е време да се оттегли, за да има наистина промяна и да се даде път на нови лица в местната структура. Дори и да не съм вече ръководител, ще продължа да работя за партията в областта и ще помагам с всичко, с което мога. За мен партийната работа е апостолска", заяви Нунев.

Критики за незадоволителните резултати на ГЕРБ са понесли и други кметове, начело със считаните за отличници Димитър Николов и Живко Тодоров. Борисов нямал обяснение защо резултатите на ГЕРБ в Бургас и Стара Загора са такива, след като правителството изля стотици милиони в тези градове. Под въпрос е и политическото бъдеще на Красимир Велчев. В изпълнителната комисия със сигурност остават знаковите фигури в ГЕРБ - Томислав Дончев, Даниела Дариткова, Цвета Караянчева и Тодор Тодоров.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 1
Читател
преди 2 години
Нуневски,по добре помисли,какво ще правиш след три месеца,когато ще си аут от политиката завинаги!Задава се служебен кабинет,конструиран изцяло от президента Р.Радев. "Отровата" която хвърляхте по него с лакеите си на които пълните зад..ците с пари,ще бъде разхвърлена,за да стигне до всеки гаден ***,който е забравил че е българин. Сигнализирай за неуместен коментар