Глобяват с 200 лв. шофьора, паднал с кола в река край Враца

Направеното нарушение обаче не предполага отнемане на шофьорската му книжка

13.04.2021 | 14:15 Редактор: Здравко Черкезов

С 200 лв. ще бъде глобен шофьорът на колата, която падна в река край Враца, след като прелетя на три метра височина.

Направеното нарушение обаче не предполага отнемане на шофьорската му книжка. 

Инцидентът стана малко след 1 часа в неделя през нощта. 19-годишният младеж най-вероятно е карал с превишена скорост и е загубил управление над автомобила. В резултат е минал през металната ограда на моста над река Лева и се озовал във водата. 

Водачът не е пострадал, а пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни. Младежът твърди, че е бил сам в колата. Той е с 11-месечен стаж зад волана. 

На мястото не за първи път се случва подобен инцидент. Очевидци разказват, че шофьорите често не спазват ограниченията в отсечката и губят контрол над превозните средства. По време на инцидента по пътната настилка е имало и пясък, останал от мерките срещу заледяване заради падналите снегове.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
2 rate up comment rate down comment 0
Българин
преди 3 години
Да спомена също и недостатъчните мерки за ограничаване на скоростта в този район. Релефите напречни линии би трябвало да са през цялото платно, защото така биват заобикаляне с цената на навлизане в насрещното платно.Липсват достатъчно ограничаващи скоростта знаци, както и по-интензивен контрол в участъка. Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 0
Българин
преди 3 години
А кой сега ще плаща ремонта по възстановяването на парапета и мантинелата. След края на големия ремонт на отсечката между Враца и Згориград има поне десетина места с липсващи вече предпазни парапети на тротоарите, отнесени от превозни средства и никой не ги възстановява. А виновните за това остават безнаказани. Сигнализирай за неуместен коментар