Скандал в "Изправи се! Мутри вън!" - министерско кресло скара лидерите

Мая Манолова: В разговори и пазарлъци с партиите на статуквото не влизаме

08.04.2021 | 18:30 Редактор: Десислава Атанасова

Раздор в протестната коалиция, след заявени намерения на един от лидерите в нея. 

"Ако Борисов реши да гласува срещу себе си – това е нещо, което ние ще вземем с удоволствие, защото целта е да премахнем Борисов и ГЕРБ", каза Николай Хаджигенов. 

В отговор  Мая Манолова заяви:

"Нито ще даваме подкрепа, нито ще търсим подкрепа от ГЕРБ и ДПС. В разговори и пазарлъци с партиите на статуквото не влизаме", категорична е тя.

 Хаджигено отговори:

"Някой може да застане ей, така на вратата на парламента и да не пусне депутатите на ГЕРБ вътре. Също така може  и да не пусне депутатите на БСП, и на ДПС, и оставаме отново тия с 90 и няколко места. И не правим нищо", обясни Хаджигенов.

Заявка за лично участие в управлението обаче стана причина и за промяна в коалиционните нагласи за присъствие в парламента. 

"Аз не искам да ставам министър, но ако въпросът Ви включва "Стиска ли Ви да станете министър?“ отговорът е "Да", каза Хаджигенов.

От своя страна Манолова отсече:

"Никакви разговори от "готови да се жертват, ставайки министри, няма да бъдат толерирани. В случай, че някой е решил да се жертва да е министър, включително и Хаджигенов, той да не бъде част от нашата ПГ", допълни Манолова.

"Мая Манолова решава кой да е в парламента или не? Защото това го решават избирателите, не Мая Манолова. Второ това е точно толкова смислено, колкото и "Ние няма да вземем гласовете на БСП. Чудесно, как ще стане това?", попита Хаджигенов.

И така следизборните размисли и страсти поставиха под въпрос не само участието на коалицията във властта, но и самото и съществуване.  Двамата лидери на "Изправи се! Мутри вън!“ не са водили разговор за мястото на Хаджигенов зад депутатската банка. 

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
2 rate up comment rate down comment 0
Каракольо
преди 5 дни
Ух на бати сладурите, едва изкретаха до 4% и вече започнаха пазарлъците за министерства и тнт Сигнализирай за неуместен коментар