Трескава подготовка за 8 март: В ресторант ли ще празнуват дамите?

На места има бум на резервациите, в Банско обаче отчитат нисък интерес

07.03.2021 | 19:05 Редактор: Ралица Братанова

Бум на резервациите в заведения за празника на дамите утре – осми март. Докато едни планират да се съберат навън за първи път след отварянето на ресторантите, други признават, че няма да празнуват заради големия брой заразени с коронавирус.

В ресторант до Морската градина в Бургас тече трескава подготовка за 8 март. В това заведение с 200 места очакват да ги запълнят до разрешените 50% от капацитета. 

"Въпреки че масите са една до друга, работим през маса, за да има дистанция между тях, приборите ни са в специални пликове, часовете са обърнати обратно, след всеки клиент се прави дезинфекция", коментира управителят Пепа Банкина.

За разлика от други години в условията на пандемия ресторантите предпочитат да работят без куверти, а да предложат свободна консумация за дамите. Заради заповедта за работа до 23:00 часа вечерта ресторантьорите търсят и други по- гъвкави решение за 8 март. 

"Много от дамите пък не избират вечерята, а обяда за 8 март, така че това е един жокер към хората, ако искат да запазят, а пък няма места", коментира Манол Тодоров.

След дългия локдаун интерес към празника в ресторант определено има, но не са малко и дамите, за които растящите случаи на Ковид са плашещи.

Хотелиерите в Банско отчитат слаби резервации за празника на жената 8 март, въпреки многообразието от оферти. Една от причините е, че празникът е в делничен ден, а след въвеждането на пандемията, в Банско разчитат на уикенд туризма. 

"За нас като дестинация Банско по принцип, когато осми не е уикенд имаме слаби резервации. Мисля, че в ресторантите и механите имат по-голяма заетост. Както винаги предлагаме специални пакети, винаги има за специалните дни сега обаче има по-голямо запитване за Великден.

Очаква се вечерта на осми март по заведенията да има засилени проверки.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК