Доц. Драганов за "зелените паспорти": Искаме да насилим някого да се ваксинира

Решихме, че вместо да си мием ръцете, трябва да спрем всичко, което е изключително неправилно, заяви той

05.03.2021 | 22:00 Редактор: Радостина Димитрова

"Зелените паспорти" са все още идея, която може да не бъде осъществена, а чрез тях се налага задължителната ваксинация. Това заяви директорът на Института за анализи и оценки в туризма доц. Румен Драганов в студиото на "Денят ON AIR".

"Нямаме документ все още, има идея и тя се нарича сертификат, но той няма да бъде с изключителни права, защото не са осигурени достатъчно ваксини. Има и туристи от трети страни, които се ваксинират с друга ваксина, има и деца, и хора, които не могат да се ваксинират. В ЕК също има противоречия, това, че има политици, които смятат, че се грижат за народа си, не означава, че това изобщо ще се случи. Ние искаме да насилим някого да се ваксинира по такъв начин, вместо да го убедим по друг", категоричен беше доц. Драганов.

"Ако сега кажа "трябва да има паспорт", маса народ ще се стресне, но това не мога да го кажа аз, не може и ЕС", допълни той.

По думите му освен тежестта на пандемията, има и тежест от психологическия статус, който е "унищожителен за някои хора".

"Решихме, че вместо да си мием ръцете, трябва да спрем всичко, което е изключително неправилно", подчерта доц. Драганов пред Bulgaria ON AIR и отбеляза, че българският туризъм е загубил 6 млрд. лева заради пандемията.

"В България имахме доста по-либерална политика и не може да се оплачем. Виждаме огромно желание у хората да живеят. Хората трябва да си мият ръцете, да носят маските и да спазват правилата, ако някой дойде и ви зарази, това е терористичен акт", смята събеседникът.

"Излъгали сме ЕС и в България сега са виновни туроператорите. Следващото правителство се бори да влезе в парламента, за да плаща санкции. Как така ще прибереш пари, когато не си дал услуга, къде го има това в ЕС?!", каза доц. Румен Драганов и добави: "туризмът създава консолидиран приход за държавата".

Вижте целия разговор във видеото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
5 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
Защо трябва да се страхуваме от някоя ваксинирана кромид оФца, която са я боднали с нещо, което и тя не знае и сее зарази? Защо питам!? Всички, които се ваксинираха и познавам след ваксината се чувстват зле, кашлят, кихат, сополи, отпадналост и т.н. Теса опасните, а не тези, които имат мозък в главата да не си сложат нещо, което е всичко друго, но не и ваксина. Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 7
Румяна
преди 3 години
Защо всички трябва да се страхуваме от зараза заради някой, който не иска да се ваксинира? Да, всеки има право да избере дали да се ваксинира, или не, но следва да плати за решението си, в случая не ваксинираните с ограничения за пътуване за да не разнася зарази. Одобрявам идеята за зелени паспорти, с които ще може да се пътува. Сигнализирай за неуместен коментар