Е-регистърът за имунизация не допуска хора от провинцията?

Хора с лични карти, които не са издадени в МВР-София, не са успели да се регистрират

05.03.2021 | 10:10 Редактор: Ралица Братанова
Е-регистърът за имунизация не допуска хора от провинцията?

Електронната система за записване на час за ваксинация срещу коронавируса работи само за столичани, съобщава "Телеграф". В първия ден от старта на системата хора с лични карти от провинцията не са могли да се регистрират.

Първата стъпка за запазване на час е попълването на полета с лични данни – три имена, ЕГН, номер на лична карта, дата и място на издаване. Оказа се, че ако документът не е издаден в столицата, системата не допуска да продължим напред.

Това, което се изписва, е: Проверете данните си и опитайте отново. При проверка с лични карти, издадени във Враца, Варна и Разград всички регистрации са били неуспешни.

За сметка на това онези, издадени от МВР-София, били допуснати да продължат и да си запишат час. Все пак бъгът в системата може да бъде "излъган", ако вместо по ЕГН, хората с лични карти от провинцията зададат идентификация по т.нар. личен номер на чужденец (ЛНЧ). В съседното поле те все пак трябва да въведат ЕГН и тогава могат да продължат с регистрацията, отбелязва изданието.

Със старта на системата малко след 17:00 ч. вчера, първата възможна дата бе 11 март, но за броени минути всички часове за идния четвъртък бяха изчерпани за всички ваксинационни пунктове. След като попълните личните си данни, трябва да изберете как искате да бъдете известени – по електронна поща или чрез SMS. Тогава продължавате към втората стъпка, която е избор на ваксина. Заложена е и опция, че нямате конкретни предпочитания.

Третата стъпка от регистрацията е изборът на ваксинационен център. Парадоксално, но там може да се посочи населено място и извън София-град. Зададена е и опция за избор на лечебен център. Четвъртата стъпка е определянето на желания час за поставяне на ваксината, като възможностите са зададени през десет минути.

24 часа преди да настъпи часът за ваксинация, ще получите напомняне по избрания от вас начин за мястото и часа, в който трябва да се явите. Системата ще работи с една седмица напред. Всички хора, които са получили първа доза от някоя от трите ваксини, имат служебна регистрация в системата.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Ivan
преди 3 години
Продължава да не работи за хора, които има лични карти издадени от МВР различно от София.За абсолюно всеки ден и всяка болница, показва, че вссеки час е зает в София.Всеки ден, срока се променя с 1 ден - последния ден вчера беше 29 Март, днес е 30 Март.За 30 март показва, че всики часове, дни и болници са на 100% заети в София. Няма как за няколко часа устринта всички навсякъде да се записали. Сигнализирай за неуместен коментар