Сиди: За 4 години увеличихме заплатите на учителите, военните и медиците

"Преизчисляването на пенсиите е следващата стъпка", заяви депутатът от ВМРО

04.03.2021 | 21:50 Редактор: Искра Ангелова

700 лв. средна пенсия и 2500 лв. средна заплата обещава ВМРО. Популистично, или реалистично? 

"След като влезем в следващия парламент, това ще бъде една основата за разговор за една бъдеща управленска коалиция. Въпросът дали е просто популистко или просто обещаваме защото са избори, мога да дам пример с 300 лв. минимална пенсия. Всички ни се подиграваха, обяснява как това не е възможно да се случи. Когато го казахме - минималната пенсия беше 162 лв., тогава казаха, че ние сме популисти, защото това няма как да се случи", каза депутатът от ВМРО Александър Сиди в студиото на "Денят ON AIR".

Той подчерта, че това, което могат да постигнат, е един ръст, който да е между 20-30%.

"Преизчисляването на пенсиите е следващата стъпка. Базата за преизчисляване ще бъде на по-високо ниво. Можеше да се случи в този парламент, ако социалистите бяха спечелили изборите, но не ги спечелиха. Оттук нататък трудно мога да говоря с цифри за минималната пенсия. Но ще вървим нагоре, докато не стигнем средната, която е около 480 лв.  Идеята е да стигнем до 700 лв.", коментира още Сиди пред Bulgaria ON AIR.

Депутатът посочи, че са малко по-песимистично настроени с цифрите заради пандемията.

"Това, което направихме в този мандат, увеличението на учителските заплати е с един много сериозен процент. Увеличението на военни заплати, на полицаите. Всяка година имаше увеличение с по 10% на заплатите. На медицинския персонал също. Смятам, че повдигнахме стандарта на живот на българина", допълни Александър Сиди.

А по думите му темата за Северна Македония трябва да остане на нивото, на което сме в момента.

"В Скопие живеят добри български граждани и патриоти. Управляващите там трябва да приемат историческата истина, защото тя е безспорен факт", категоричен е той.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
chicho1575
преди 3 години
Популистки вдигнаха минималната на300лв,а хората,които получават пенсии от 250 до 400лв ги подминаха.Продажници алчни за власт,но няма да ви се получи. Всички,които са ощетени ще гласуват за всеки друг,но не и за вас. Сигнализирай за неуместен коментар