„Пан Богдан разсъждава за битието” – тази неделя по Bulgaria ON AIR

С епизод от поредицата „Умно село” телевизията отбелязва рождения ден на актьора Богдан Глишев

04.03.2021 | 14:26
„Пан Богдан разсъждава за битието” – тази неделя по Bulgaria ON AIR

Онези, които познават актьора Богдан Глишев извън неговите умни и емоционални образи в киното и театъра, знаят, че той е ненаситен читател, но също така и активен преводач от любимия си полски език, при това – самоук. По повод рождения ден на актьора на 7 март, ден след личния му празник, от 19:30 часа, Bulgaria ON AIR ще излъчи епизод от поредицата „Умно село“ с Богдан Глишев в главната роля. 

Заглавието на документалния портрет „Пан Богдан разсъждава за битието” е шеговито намигване към героя в поезията на Збигнев Херберт, един от любимите му поети. Пред камерата на „Умно село” един от най-интелигентните български актьори присъства съвсем автентично: екзалтиран, еуфоричен, готов да играе, да полемизира, да импровизира.

Неуморим в желанието си да разказва и пълен с истории – за театъра, за любимия си учител Апостол Карамитев, за киното, за прочетените книги. Богдан Глишев разхожда зрителя из пълната с минало историческа централна градска част на София, а на внуците си дава един истински урок по патриотизъм.

Не пропускайте епизода с Богдан Глишев, част от документалната поредица „Умно село“ – на 7 март, от 19:30 часа, по Bulgaria ON AIR.