И на 3 март политиците не успяха да загърбят различията си (ОБЗОР)

"Властта отново се опита да постави под карантина националната ни памет", заяви Румен Радев

03.03.2021 | 17:35 Редактор: Искра Ангелова

Навръх националния празник на България политиците не успяха да загърбят различията си. Празничните думи бяха заглушени от откровени нападки.

"Тържествата на Шипка са под патронажа на НС. Това, че президентът иска да дойде тук и да чете слово, си е негов проблем. Не е важно да четеш помпозни слова, важно е какво чувстваш", каза председателят на НС Цвета Караянчева.

"Властта отново се опита да постави под карантина националната ни памет, но хората имат достойнство и са тук. Българите имат святи чувства, неподвластни на страх и забрани", заяви пък държавният глава Румен Радев.

"Фактът, че тези, които го коментират, са там, където искат и никой не ги е спрял - е показателен. Такива лъжци, такива манипулатори", отговори Борисов.

Започнала под връх Шипка - политическата престрелка отекна и в София.

"Днес от Шипка един, надявам се един последен мандат председател на НС, си позволи да ни каже да си затваряме устата. Няма кой да удари словото", категорична бе Йотова.

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов също изрази мнението си.

"Въпросът е на 3 март кой е днешният национален идела на българите, има ли такъв. Мотивиран ли е, възпитан ли е през образователната система", посочи той.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Жалко, но факт... Никой не е по-умен от другия да отстъпи. Сигнализирай за неуместен коментар