Борисов: Поведохме битка да запазим здравето, образованието и работните места

Именно доверието и общите усилия са ключът към връщането на нормалността, заяви премиерът

03.03.2021 | 09:26 Редактор: Юлия Христова
Борисов: Поведохме битка да запазим здравето, образованието и работните места

На днешния тържествен ден, в който отбелязваме 143-тата годишнина от Освобождението на България, честваме възстановяването на българската държавност и дълбоко се прекланяме пред героичната саможертва на всички, които дадоха живота си за свободата на Отечеството. Спомняме си също с гордост за онези възрожденци, революционери и просветители, които с вяра и себеотрицание напътстваха българския народ в неговото духовно и политическо израстване към силна и преуспяваща нация. Несломимият и борбен дух на предците ни продължава да живее дълбоко във всеки от нас. Това каза премиерът Бойко Борисов по повод днешния национален празник.

По думите му днес българският национален дух отново е неспокоен, защото България преминава през сериозно изпитание. Огромният стрес, който донесе пандемията, е отнел спокойствието от обществото ни и е сложил спирачки на възходящото развитие на страната.

"Поведохме битка, за да запазим здравето, образованието, работните места, поминъка. Обществото ни показа разум и прояви разбиране към борещите се в първите редици. Мерките проработиха, защото повече хора ги приеха и повярваха в тях. Именно доверието и общите усилия са ключът към връщането на нормалността", допълни Бойко Борисов.

"Погрешно би било, ако целта ни бъде само да си върнем живота от преди пандемията, защото вярвам, че можем да живеем още по-добре. През изминалата година заедно издържахме тежкия стрес тест, на който беше подложен целият свят. Сега с общи усилия можем да се изправим отново на крака и да продължим демократичното развитие на държавата, така че тя да работи още по-добре в интерес на всички български граждани. Честит Национален празник!", подчерта министър-председателят, предаде пресцентърът на МС.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
На думи все е направено всичко, но реалността... Сигнализирай за неуместен коментар