Слънчево време в празничния ден, градусите скачат до 17

В петък ще се заоблачи, но валежи не се очакват

03.03.2021 | 07:14 Редактор: Тодор Петров

Днес ще се събудим с температури от минус 3 до 4 градуса. Преди обед има краткотрайна намалена видимост в ниските места и поречията. Следобед ще бъде слънчево. Вятърът ще бъде слаб от югозапад със скорости до 20 км/ч, по планините - свеж от северозапад. 

Дневните температури ще достигат 10-17 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова. Над планините ще бъде ветровито и слънчево. Вятърът по високите части, над 2200 м, ще бъде свеж от север-североизток, в ниските части - от северозапад. 

Валежи от дъжд и сняг ще има над Европейска Русия, над Германия, Западна Франция и над Португалия. У нас в четвъртък ще бъде топло с температури, достигащи в южните райони до 16-18 градуса. 

В петък ще се заоблачи, но валежи не се очакват. Облаците от запад ще ни сигнализират за временно захлаждане и слаби валежи от дъжд и сняг. В събота ще вали дъжд. Ще започне захлаждане и през нощта срещу неделя ще вали дъжд и сняг. В североизточните райони ще се образува временна снежна покривка от 3 до 5 см.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК