Мерките - разхлабени, част от заведенията - затворени (ВИДЕО+СНИМКИ)

Идеята за временна заетост в ресторантьорския бизнес се оказва трудна

01.03.2021 | 18:35 Редактор: Искра Ангелова

След три месеца прекъсване - заведенията отново работят. А стотици се възползваха от това. Ресторантьорите обявиха 1 март за празник. На бул. "Витоша" дори имаше и духов оркестър, който посрещна най-нетърпеливите.

"След тези трудни месеци за предприемачите в ресторантьорския сектор отварят врати, чувстваме се развълнувани", каза съпредседателят на БАЗ Павлин Петров.

В една от пицарииите са очаквали отварянето отдавна. Днес влизат и първите клиенти, но при спазване на мерките.

"50% от капацитета, отстояния 1,5 от гърбовете на столовете, дезинфектанти на видни места и предпазни средства на целия персонал. Ние вярваме на нашите клиенти и нашите възможности да се върнем към нормалността", коментира собственикът Николай Йорданов.

Елена и Елиза нямат търпение да посетят пицарията.

"Разбира се, че се радваме. Като цяло това е много важно за нашия социален живот и като хора. Да излезеш малко от вкъщи, да отидеш да изпиеш едно кафе след училище", сподели Елена.

За част от ресторантьорите надежда да се върнат на работа няма. Кафе-барът на Мила не може да върне служителите си и затова отлагат отварянето. 

"За съжаление, няма да отворим скоро, защото нямаме кадри, всички са се насочили към други сфери, такова е положението. Евентуално по-нататък, защото всеки си мисли, че пак ще се затваря, отваря и така", каза управителят на заведение Мила Иванова.

Идеята за временна заетост в ресторантьорския бизнес се оказва трудна. 

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 3
Бре
преди 3 години
Българина кафе и стол не видял. Страшна мъка. Да изпие едно кафе. Е после ще умират по хиляда на седмица и ще затворят всичко, ама днес юруш на пицата. Глобално скапване на климата, замърсяване на природата, тотален икономически световен срив, глад, болести ....нищо не е важно. Да отворят ресторантите, това важното. Това ще спаси света. А два ресторанта няма да отворят! Трагедия! Мъка! Сигнализирай за неуместен коментар