След месеци очакване: Заведенията се готвят да посрещнат първи клиенти

Те ще работят на 50% капацитет и до 23 часа

28.02.2021 | 14:00 Редактор: Ивет Арабова

След месеци на затворени врати утре ресторантите ще посрещнат първите си клиенти за тази година. Заведенията ще работят на 50% от капацитета си.  Работното време ще е до 23 часа, а предпазните мерки остават същите като преди. 

"Ние сме едни от щастливите, които имаме и градина, и тераса и общо взето 2 етажа с много места. Тези 50% вярвам, че ще ни помогнат да се върнем на пазара. За жалост не съм оптимист за колегите, които имат по-малки помещения, нямат градини", коментира собственикът на заведение Николай Йорданов.

Много от ресторантьорите се оказаха без достатъчен персонал преди новото отваряне на заведенията. Въпреки трудните месеци и възможността за евентуално трето затваряне, ако заболеваемостта се качи, Диана не иска да сменя работата си. 

"Два пъти не можаха да ме накарат и да ме разубедят от избора. Обичам си работата, обичам контакта с хората, това ме прави щастлива. Разтоварвам се с тази работа, обичам си колегите", сподели Диана Бързакова, която работи в бранша.

Надеждите на бранша са това затваряне да е последно и до нови ограничения да не се стига. Вече са направени и резервации за първия работен ден на ресторантите. А ресторантьорите са оптимисти, че хората ще се върнат с усмивка въпреки продължаващата пандемия.

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Хора трябва да се внимава с храната...има два варианта...или ще е много прясна или ще се пробутват стари и замразени...затова хранете се по заведенията с повишено внимание. Сигнализирай за неуместен коментар