Вот по време на пандемия: Частични избори в 10 кметства и 2 общини

Гласуването се осъществява при засилени мерки за дезинфекция

28.02.2021 | 13:50 Редактор: Ивет Арабова

Вот по време на пандемия. 10 кметства и две общини в страната днес се провеждат частични избори. Общо 57 избирателни секции отвориха врати тази сутрин, право на глас имат над 17 000 души. 

Избирателните секции в 15-те населени места в община Мъглиж отвориха точно в 7 сутринта. Право на глас имат близо 10 000 избиратели. Самото гласуване се осъществява при изключително засилени мерки за дезинфекция. 

"Дезинфектантите са два вида, за ръце и за повърхности, като те имат указания на няколко часа да извършват дезинфекция на повърхностите, до които имат достъп както секционната избирателна комисия, така и избирателите", поясни секретарят на Община Мъглиж Анелия Василева.

Всеки един избирател получава и личен химикал, с който да упражни вота си.

"Закупили сме 10 000 бройки химикали, съобразно колкото са избирателите в община Мъглиж и във всички секции сме поставили необходимия брой за избирателите, колкото са в избирателните списъци. По този начин да опитаме по всякакъв възможен начин да запазим здравето на нашите избиратели и на членовете на СИК", коментира временно изпълняващият длъжността кмет на Мъглиж Рени Малева. 

Допълнителните мерки не затрудняват гласуващите. Полиция следи за спазване на отстоянието от 1,5 метра и струпване на хора пред избирателните секции. В общината няма машини за електронно гласуване, няма и подвижна Ковид секция, тъй като до последния момент са подадени едва две от нужните 10 заявления за създаването ѝ.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
За всичко има решение стига да има желание и действие. Сигнализирай за неуместен коментар