България няма да участва в учение на НАТО заради Ковид-19

На два кораба на военноморския флот са открити случаи на зараза

27.02.2021 | 22:23 Редактор: Ивет Арабова
България няма да участва в учение на НАТО заради Ковид-19

Българското Министерство на отбраната още преди 7 дни е уведомило НАТО и румънския Генерален щаб, че няма да може да участва в маневрите "Посейдон 21“ заради открити случаи на коронавирус. Това съобщиха от МО.

На два кораба от военноморския флот на страната са открити случаи на Ковид-19.

Официалната церемония по откриването на маневри “Посейдон 21” се състоя в румънското пристанище Констанца. По-рано беше планирано в тях да участват седем държави от алианса – България, Гърция, Испания, Румъния, САЩ, Турция и Франция, предава БГНЕС.

В ученията, които ще се проведат от 27 февруари до 6 март, участват над 700 военнослужещи, 13 кораба и девет самолета. Техният сценарий включва епизоди на неутрализиране на подводни заплахи с провеждането на операции по хидрографско разузнаване, откриване и обезвреждане на морски мини и импровизирани взривни устройства, смесени епизоди от борбата срещу самолети, надводни кораби и противникови подводници, както и теглене на повреден кораб , зареждане в морето и оказване на първа помощ.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
Горският
преди 3 години
В МНО и Флота се очертават клиенти на прокуратурата и мераклии да правят компания на Малинката . Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
България НЕ трябва и да бъде там! Сигнализирай за неуместен коментар