Температурите постепенно се понижават, на места ще превали

Облачността в Западна България ще е разкъсана, на останалите места - значителна

28.02.2021 | 07:21 Редактор: Ивет Арабова
Температурите постепенно се понижават, на места ще превали

Над Западна България облачността ще е разкъсана, а над останалите райони ще е по-често значителна. На отделни места в Източна България ще превалява дъжд, преди обяд - примесен със сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Температурите ще се понижават и минималните ще са между минус 1° и 4°, а максималните – между 8° и 13°. Това прогнозира дежурният синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), цитиран от "Фокус".

Над Черноморието облачността ще е значителна и на места ще превалява дъжд. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Максимални температури на въздуха: 7°-9°.

В началото на новия месец, със застудяването, температурите ще се нормализират. След временното разкъсване на облачността, от север-североизток тя отново бързо ще се увеличи и на места, главно в североизточната половина от страната, ще превали предимно дъжд, в планините и планинските райони - слаб сняг. В Дунавската равнина в понеделник вятърът временно ще се обърне от запад-северозапад, но до вечерта отново ще стане север-североизточен, ще бъде до умерен. 

Максималните температури ще бъдат между 4° и 9°, в отделни райони в Западна България - до 11°-12°. Във вторник със североизточен вятър облачността ще се задържи предимно значителна, към вечерта ще започне да намалява. Температурите ще са без особена промяна. На 3 март вятърът в цялата страна ще се ориентира от запад, още през нощта облачността ще намалее и през деня ще бъде предимно слънчево, дневните температури ще се повишат до 12°-17°, но сутрешните в повечето райони ще са между минус 4° и 1°.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Идва март - непостоянство! Сигнализирай за неуместен коментар