Магистрала “Европа” може да бъде довършена напълно в началото на 2023 г.

Това личи от документи, с които АПИ обяви обществената поръчка за последния участък от нея

26.02.2021 | 22:44 Редактор: Юлия Христова
Магистрала “Европа” може да бъде довършена напълно в началото на 2023 г.

Магистрала “Европа” може да бъде довършена напълно още в началото на 2023 г. Това личи от документите, с които АПИ обяви в петък обществената поръчка за последния участък от магистралата, който е от Сливница до северната скоростна тангента на столицата по изцяло ново трасе.

Търгът е само за строителство, тъй като АПИ разполага с готов технически проект, съобщиха за “24 часа” от пътната агенция.

Затова и цената е относително ниска - 268 млн. лв. с ДДС за 16-километровия участък, който ще минава на север от Божурище и ще се влее в околовръстното на столицата през северната скоростна тангента. Срокът за изпълнение е само 660 дни от датата на подписване на договора, т.е. година и осем месеца. Ако обществената поръчка не се забави заради обжалвания и договорът бъде подписан преди края на 2021 г., което е напълно възможно, участъкът може да бъде завършен в началото на 2023 г.

Дотогава ще е напълно готов и строящият се в момента участък от сръбската граница до Драгоман, а между Драгоман и Сливница магистралата вече е готова и се използва още от миналата година.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК