Каракачанов: България няма да промени позицията си към Скопие след изборите

Няма да има българска партия, която ще предаде българските национални интереси, категоричен е вицепремиерът

26.02.2021 | 19:46 Редактор: Ралица Братанова

Който и да дойде на власт след изборите, позицията на България по въпроса за евроинтеграцията на РС Македония няма да се промени, заяви за предаването "Брюксел 1" с Милена Милотинова вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.

Думите му са по повод изчакването на Скопие парламентарните изборите у нас да минат и непрекъснато повтарящите се очаквания от страна на премиера Зоран Заев и други висши политици от РС Македония спорът със София да се реши след края на март.

"Каквато и да е политическата конфигурация в България след изборите, дали правителството ще бъде доминирано от ГЕРБ или от БСП, дали ВМРО ще участва в управлението или не, убеден съм, че няма да има българска партия, която ще предаде българските национални интереси. И това е глупостта в Скопие. Те смятат, че може с хитринки, с външен натиск върху България, да продължават да водят тази антибългарска политика, която водят от десетилетия, вместо да седнат честно, почтено, нормално, да водят един нормален диалог, а не диалог на надлъгване и опити за надхитряване," коментира Каракачанов.

"Няма как да ни надхитрят по една проста причина - че те чукат на вратата на ЕС, а ние трябва да я отворим. Няма как да ни излъжат. Те могат да изберат да хитруват и да имитират дейност още 20 години, или може в рамките на половин година или на една -две години да седнем и решим тези спорни въпроси," заяви вицепремиерът.

Може ли при настоящото управление в Скопие нещо да се промени - цялото интервю на Милена Милотинова с вицепремиера Каракачанов - вижте в събота от 17.30 в предаването "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR.

 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Цветослав
преди 3 години
Значи подаря Македония на Сърбите. Хайде аирлия да е. Много умно бе войводо изпикан. Сигнализирай за неуместен коментар