Борисов: Голямо предимство е да стигнеш без светофар от Белград до Варна и Бургас

България и Сърбия обсъдиха новата газова връзка между двете държави

26.02.2021 | 12:44 Редактор: Здравко Черкезов
Борисов: Голямо предимство е да стигнеш без светофар от Белград до Варна и Бургас

Министър-председателят Бойко Борисов и вицепремиерът на Сърбия Зорана Михайлович обсъдиха напредъка по подготвителните дейности за изграждането на междусистемната газова връзка България - Сърбия, която ще даде възможност на сръбската страна да получава втечнен природен газ от терминала в Александруполис, където България участва с 20 на сто.

"Чрез изграждането на интерконектора България - Сърбия сръбската държава също ще има възможност да диверсифицират газовите си доставки. Когато има либерализиран пазар и конкуренция, това е най-добре за нашите икономики." Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата си с вицепремиера и министър на минното дело и енергетиката на Сърбия Зорана Михайлович, предаде Пресслужбата на МС. 

Министър-председателят Борисов изтъкна, че друго огромно предимство за бизнеса, туризма и за гражданите на двете държави са инфраструктурните проекти.

"И магистралите, които правим, и жп линиите, и това, че от Белград до Варна и до Бургас можеш да стигнеш без светофар е едно голямо предимство за бизнеса, и за туризма, и за всички нас“, посочи още премиерът Борисов.

"България подкрепя Сърбия по пътя и към Европейския съюз", заяви още министър-председателят Борисов, акцентирайки върху изключително  добросъседските отношения, които България има със съседните страни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 

1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 1 месец
Как ми се ходи в Белград, не е истина! Сигнализирай за неуместен коментар