Слънчевото време у нас ще продължи до събота

Отново облаци и мъгли, градусите остават високи

25.02.2021 | 07:20 Редактор: Радостина Димитрова

Минималните температури за тази сутрин са от 1 до 5 градуса. В сутрешните часове ще има мъгли и облаци над централните и над източните райони. По северното ни черноморско крайбрежие ще преръмява.

По-късно в следобедните часове облаците ще намаляват. Вятърът ще бъде слаб до умерен от североизток със скорости до 20 км/ч" , а по планините - засилен.

Дневните температури ще достигат до 13-17 градуса, по Черноморието и в Странджа до 7-9, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Над планините ще бъде ветровито с разкъсани облаци. Вятърът по високите части, над 2200 м, ще бъде умерен от север до 30 км/ч, в ниските части от северозапад до 20 км/ч. Максималните температури на 2500 м височина - около 2-3 градуса, а на 1500 м - до 5-6. 

У нас през следващите дни времето остава слънчево. В петък по Черноморието ще се стелят ниски облаци, а на запад ще има слънце. Слънчевото време ще продължи до събота, когато от север ще проникне по-хладен и влажен въздух,а смесените валежи, от дъжд по Черноморието и сняг по Източна Стара планина ще спират и през деня ще има слънце.

В неделя ще бъде облачно, но без валежи. В понеделник и във вторник над източните райони ще превалява дъжд и сняг. А март очевидно стартира с необичайни снеговалежи и по-ниски температури.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК