БСП отивала на избори с нагласата да ги спечели и да промени статуквото

Нелепо е един човек да се занимава само с главния прокурор, каза депутатът Иван Иванов

24.02.2021 | 21:22 Редактор: Юлия Христова

Президентът Румен Радев дава на Конституционния съд "втория" главен прокурор. 

Не се съмнявам, че конституционните съдии ще уважат жалбата на президента Румен Радев. Това каза за "Денят ON AIR" депутатът от БСП Иван Иванов.

По думите му е нелепо да има фигура над главния прокурор. 

"Разберете колко е нелепо един човек да се занимава само с главния прокурор. Очакваме КС да се произнесе в тази посока и противоконституционността на подобен текст е повече от очевидна", коментира събеседникът за Bulgaria ON AIR.

Според него БСП отива на избори с нагласата да ги спечели и да промени статуквото, което 11 години вече задушавало обществото. 

"Социологическите проучвания показват неяснота, а БСП е единствената партия, която може да свали ГЕРБ от власт. Няма ясни знаци в коя ситуация как да се работи. БСП има отговорната задача да убеди хората, че ще премахне корупцията", допълни Иван Иванов.

Той е на мнение, че в тази ситуация каквото и решение да се вземе за отварянето на заведенията, то било грешно - действало се на парче. Идвали избори и премиерът искал да се хареса на тези хора.

"Трябваше да им се каже на тези хора как и кога ще бъдат затворени. Ние настоявахме да влезе този план за действие на държавата в епидемична обстановка. Има некомпетентност и заради липса на ясно разписан протокол загиват бизнеси", обясни още депутатът от БСП.

Гледайте целия разговор във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
Иван
преди 3 години
Червените *** не можаха направят една магистрала 40 години. Сигнализирай за неуместен коментар
1
5 rate up comment rate down comment 0
СТАТУКВОТО!
преди 3 години
Промяна на статуквото от комунистите означава завръщане на Лукановата зима, заплати по 6 евро, пенсии по 3 евро, ограбване на държавната хазна, банките и пенсионната система, глад и мизерия, винаги когато неграмотните селски комунисти, Догановите турци и ромите са избирали на избори червените крадци. Така грамотните българи в България винаги са ставали жертва на неграмотните... бг Сигнализирай за неуместен коментар