Скандал в Берковица: Поставили в частен имот предвиден за пътища асфалт?

От общината отричат количества от проекта да са отишли на друго място

16.02.2021 | 17:45 Редактор: Ралица Братанова

Скандал в община Берковица. Мъж твърди, че част от асфалта, предвиден за полагане в село Бързия, бил отклонен в частен имот на роднини на кметицата. Асфалтирането е за над 1 милион лева, а финансирането е от фонд "Земеделие".

Всичко започва преди няколко седмици, когато местни се обаждат на Георги Ганов, че машините, асфалтиращи главния път в селото, рязко се отклонили в дома на роднина на кметицата на Берковица. Георги дори документира проверката с телефона си. 

"Този асфалт е взет от тези пътища. Да кажем, че им е останал някакъв асфалт, не са имали къде да го сложат. Погледнете отстрани улиците. Толкова ли не можаха да запълнят някоя дупка и никой нищо няма да каже", коментира той.

Клипът с любопитната сцена се разпространява и в социалната мрежа, където предизвиква масово недоволство. 

"На този човек, където му е асфалтиран дворът, неговата дъщеря е женена за сина на кметицата, на г-жа Каменова. Нямаше ли някой по-нуждаещ се от асфалт?", казва още Георги.

Според кмета на Берковица асфалт от фирмата изпълнител наистина е сложен в двора на роднините ѝ, но те са заплатили за това. Уверението идва след проверка на отдела за инвестиционен контрол в общината.

 

Според кмета на Берковица асфалт от фирмата изпълнител наистина е сложен в двора на роднините ѝ, но те са заплатили за това. Уверението идва след проверка на отдела за инвестиционен контрол в общината. 

"Разбирам, че са мои близки, но излиза, че аз като кмет на Берковица, трябва да се съобразявам с всички мои познати и близки и техните инвестиционни намерения. Искам да ви уверя, че няма количества по проекта, които да не са поставени там, където трябва и да са отишли в частен дом", категорична бе кметицата Димитранка Каменова.

В същото време периферните улици в село Бързия приличат на лунен пейзаж, оплакват се местните. Това не е първият сигнал, който Георги подава за нередности. Твърди, че всеки път имало последствия за него и близките му. 

"Дъщеря ми работеше в Общината. На 7 май я уволниха. Причината беше съкращаване на щата", разказва той.

От общината обаче отричат да е имало лични мотиви за съкращаването. От местните избори досега, на основание "съкращаване на щата" от администрацията на Берковица са си тръгнали 16 души.

Вижте повече в репортажа на Калин Иванов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


3
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 5 месеца
Горем циркаджи излезнал тоя ганов Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 0
Александър
преди 3 години
Хора не вярвайте на нито една дума на тази кметичка ЛЪЖЕ за всичко!!! Сигнализирай за неуместен коментар
1
6 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Така е в ТИКВОЛАНДИЯ,нищо комунистическо не е забравено. Сигнализирай за неуместен коментар