Започна ваксинирането на учителите в Бургас, 1 800 искат да се имунизират

Първи са поискали да бъдат преподавателите от Математическата гимназия

28.01.2021 | 13:37 Редактор: Ивет Арабова

От Бургас започна ваксинацията на учителите в страната. Общият брой на желаещите преподаватели е 1800, а имунизациите трябва да приключат до 4 февруари. Първа се ваксинира преподавателката по химия Антоанета Великова от Математическата гимназия в Бургас. 

"Имам диабет, пия лекарства всеки ден и сърдечна недостатъчност, мисля, че това също наклони везните", обясни Антоанета. 

Първи са поискали да се ваксинират именно преподавателите от Математическата гимназия. 

"Това е разумният избор. Защото това е спасението да излезем от пандемията, да се върнем към стария си начин на живот, да сме спокойни ние, децата около нас, семействата", коментира Анна Иванова от ПМГ-Бургас. 

"Никакви притеснения нямам, аз считам, че щом в първа и втора фаза са включени една голяма част от интелигенцията в България, това означава, че ние сме като флагман и трябва да дадем пример и на останалите", добави зам.-директорът на ПМГ Станимир Баев.

До събота ще бъдат имунизирани 120 преподаватели. 

"Започваме днес с учителите, те ще бъдат 30 човека, които ще бъдат имунизирани в кабинета, който виждате зад гърба ми. Това е кабинет, изграден с усилията на община Бургас и на РЗИ", отбеляза директорът на РЗИ-Бургас Георги Паздеров.

Сред учителите днес имаше и една медицинска сестра от детска градина в Бургас. Успоредно ще се ваксинира и непедагогическият персонал в учебните заведения

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Охоо
преди 3 години
Те били като флагман. След ваксините дано да са като феникс. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 1
педераст1
преди 3 години
те не са добре с всичкият си. пълни *** и вярват на този измислен вирус.жалко апък образовани хора Сигнализирай за неуместен коментар