Алибегов: В нашия бранш на заведенията ние стоим един до друг

Протестиращите поискаха оставката на здравния министър Костадин Ангелов

27.01.2021 | 17:34 Редактор: Искра Ангелова

Под мотото "Марш към свободата" стотици собственици и служители на заведенията от цялата страна се събраха пред сградата на Министерския съвет в столицата. 

Собственици и служители на заведения от цялата страна се стекоха в столицата, за да подкрепят организирания национален протест под мотото "Марш към свободата". Протестиращите категорично се разграничиха от постигнатото споразумение на друга част от бранша със здравния министър - заведенията да отворят на 1 март, което предизвика раздор между браншовите организации.

"В нашия бранш на заведенията няма абсолютно никакъв проблем, стоим заедно един до друг. Това, което вие визирате, е вчерашната среща на хотелиерите със здравния министър, където са обсъждали как ще работим ние, което само по себе си е неприемливо. Затова се получи така, това е все едно ние да отидем на среща със здравния министър и да говорим как ще работят хотелите, няма как да стане", коментира председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

Недоволните настояха за адекватни мерки и подкрепа от държавата.

"Важното е да запазим хората здрави, но на първо място да им осигурим някакъв нормален начин на живот, тези хора, които са тук, много отдавна не са получавали пари, това е нашият персонал - 20 човека, които от 28 ноември не работят. Все още не са получили нито 1 лев по сметките си", сподели ресторантьор .

Протестиращите поискаха и оставката на здравния министър Костадин Ангелов. 

Вижте повече в репортажа на Натанаил Раичков.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК