Ресторантьори обвиниха Валери Симеонов, че показва среден пръст. Той: Фейк нюз!

Не за първи път името на лидера на НФСБ е замесено в скандал

27.01.2021 | 17:40 Редактор: Искра Ангелова

На кадри, разпространени в интернет, се вижда как по време на протеста на един от прозорците на Партйиния дом се показва Валери Симеонов. 

Негов жест с дясната ръка обаче, остана неправилно разбран и предизвика недоволство от страна на протестиращите ресторантьори.

"Не споменахме името на политика, но той явно се е припознал сам и ни е показал среден пръст от прозореца. Валери Симеонов, ако е вярно, но да не е вярно - той ни го е показал отдавна", сподели протестиращ.

Реакцията на лидера на НФСБ не закъсня. Пред Bulgaria ON AIR Валери Симеонов обясни, че няма логика да показва среден пръст на ресторантьорите, тъй като е на тяхна страна.

"Естествено, че бях на прозореца, отворих, за да видя мащаба на протеста и исканията на ресторантоьрите, никой друг политик до момента не ги е поддържал, така както аз. Една група протестиращи, може би 5-6 човека, които бяха до президентството, като отворих прозореца започнаха да викат и да ми показват неприлични жестове. А аз направих така: "Къде ви е акълът, аз ви подкрепям?", попита лидерът на НФСБ.

А информацията, че показва среден пръст, Симеонов определи като фалшива новина.

"В един момент се усетих, че тези хора може би не са към протеста, обърнах се и затворих прозореца. То се вижда даже на снимката, че аз не показвам неприличен жест. Фейк нюз, както се казва, те можеше да кажат, че съм показал и крак със същия успех", категоричен е Симеонов.

Не за първи път името на заместник – председателя на Народното събрание е замесено в скандал.

Вижте повече в репортажа на Михаела Карабельова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 1
Unknown
преди 3 години
Защо в предприятие със 2000-3000 служители е по безопасно от квартално заведение?Или в градския транспорт и големите вериги където маските се носят като лигавници.Да вземат да затворят целия ресторантьорски бранш завинаги,току виж и вируса изчезнал.Господа политици,затрийте го този бранш веднъж завинаги,че да ви олекне на душите.Алибегов друже,много бързо се отказа,а ходеше по телевизиите да се оплакваш.Жалко за всички тези онеправдани хора които остават на произвола на съдбата. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 1
Unknown
преди 3 години
Няма такава държава,политиците се присмиват на хората и си позволяват да показват среден пръст на протестиращите и борещите се за оцеляване.Само в държава като България,геноцита е законен.Само в България затриването на цели браншове е законно.Не знам защо,здравния министър не обясни,защо в голяма хранителна верига при струпани стотици хора е по безопасно отколкото в малко заведение със 20-30?Защо продажници като Алибегов,агитират хората а след това бягат от отговорност? Сигнализирай за неуместен коментар