От офиси на БДЖ ще можем да купим билет и за транспорта в София

Продажбите на превозни документи започва от 1 февруари 2021 г.

27.01.2021 | 15:35 Редактор: Ивет Арабова
От офиси на БДЖ ще можем да купим билет и за транспорта в София

Превозни документи за обществения транспорт ще се продават и в 19 офиса на БДЖ. Центърът за градска мобилност, със съдействието на зам.-кмета по транспорта Кристиан Кръстев, сключи договор с Български държавни железници за съвместна дейност.

Целта е да се даде още по-голяма възможност на пътниците да се снабдяват бързо и удобно с превозни документи, съобщиха от пресцентъра на ЦГМ.

"БДЖ приеха да бъдат наши партньори така, както преди това направиха Българския спортен тотализатор и Български пощи", каза Димитър Дилчев, директор на Центъра за градска мобилност. В касите на БДЖ ще се продават билети за еднократно пътуване, талони от по 10 билети, дневни карти.

Касите, които ще ги предлагат са на гарите в столицата, в офисите на БДЖ на НДК и на ул. "Гурко“, както и на гарите в Горна Баня, Своге, Лакатник, Елин Пелин, Костенец, Ихтиман, Белово, в Перник- на гарата, на сп. Метал и на гара Разпределителна, както и на спирка Даскалово.

Това е първата стъпка от съвместната дейност между Центъра за градска мобилност и БДЖ. Вече се работи и по втората - синхронизиране на разписанията на влаковете с тези на обществения транспорт около гарите, включително и възможност пътниците да избират предварително и онлайн как да се придвижват по-удобно в града.

Продажбите на превозни документи започва от 1 февруари 2021 г., като приоритетно ще бъдат заредени касите на гарите в столицата. Последните проучвания на ЦГМ показват, че 8% от клиентите им в момента предпочитат да пътуват с еднократен билет. Превозни документи се продават в 61 бюра на ЦГМ, касите на метрото, 114 пощенски станции, 117 тото-пункта, в над 200 обекта на външни разпространители и във веригата от магазини 345. Еднодневна карта за цялата градска мрежа може да се закупи и през мобилния телефон чрез регистрация в mpass.bg.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК