Стотици ресторантьори протестират с песни и танци (ВИДЕО + СНИМКИ)

Те искат да започнат работа още от 1 февруари

27.01.2021 | 13:58 Редактор: Ралица Братанова

Собственици и служители на затворените заведения от цялата страна протестират в центъра на столицата. Те искат да започнат работа още от 1 февруари, а не както реши властта - от 1 март. Акцията е под мотото "Марш към свободата". 

Протестът пред Министерския съвет преминава на фона на танци и песни. 

Протестиращите категорично се разграничават от уговорката на БХРА и здравния министър заведенията да отворят на 1 март. Те са убедени, че няма адекватни мерки и настояват за подкрепа от държавата.

"Важно е да запазим хората здрави, но на първо място да им осигурим нормален начин на живот. Тези хора не са получили нито един лев по сметките си. Нашите искания са да получим обезщетенията, които са ни обещани", категорични са протестиращи.

Здравният министър сравни протеста с уличен бой, а премиерът сравни настоящата ситуация по отношение на Ковид-19 в България със случващото се в други европейски страни и въведените там строги мерки. 

"И вместо да се радваме, сега ще си търсим начин, по който да избухне пак пандемията и да затворим всичко, както и в другите държави. Трябва ли да го направим?“, коментира министър-председателят.

Борисов отбеляза, че разбира затрудненията на ресторантьорския и хотелиерския бизнес.

"Затова и Министерството на труда и социалната политика, и Министерството на икономиката разработиха толкова мерки за подкрепа за близо 2 млрд. лева“, напомни премиерът. Борисов добави, че заедно с помощта за пенсионерите разходите нарастват на около 3 млрд. лв.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 2
европеец
преди 3 години
докатао в Хонландия има сблъсаци ние пеем и играем -ураааа Сигнализирай за неуместен коментар