Борисов: Бедствия, пандемия... Майсторски предотвратяваме опасностите

"Вместо да се радваме, сега ще си търсим начин, по който да избухне пак пандемията", каза премиерът

27.01.2021 | 12:05 Редактор: Юлия Христова

"Както с бедствията и авариите, щом има проблем, веднага реагираме, за да няма риск, така и с пандемията майсторски предотвратяваме опасностите. Затова и България има най-добрите параметри“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на днешното редовно правителствено заседание. На него бяха отпуснати 5,76 милиона лева на общини за преодоляване на последици от бедствия и за ремонт на улици.

Премиерът сравни настоящата ситуация по отношение на Ковид-19 в България със случващото се в други европейски страни и въведените там строги мерки. "И вместо да се радваме, сега ще си търсим начин, по който да избухне пак пандемията и да затворим всичко, както и в другите държави. Трябва ли да го направим?“, попита риторично министър-председателят.

Борисов отбеляза, че разбира затрудненията на ресторантьорския и хотелиерския бизнес.

"Затова и Министерството на труда и социалната политика, и Министерството на икономиката разработиха толкова мерки за подкрепа за близо 2 млрд. лева“, напомни премиерът. Борисов добави, че заедно с помощта за пенсионерите разходите нарастват на около 3 млрд. лв.

На заседанието на правителството бяха одобрени 4,296 милиона лева за общините Банско, Благоевград, Сапарева баня и Априлци за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствия. 

Снимка: МС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Българите сме си майстори Сигнализирай за неуместен коментар