Херо Мустафа: Само обединени можем да преодолеем пандемията

Това заяви посланикът на САЩ у нас след представянето на резултатите от инициативата "Дейности в отговор на Ковид-19"

26.01.2021 | 17:15 Редактор: Ралица Братанова
Херо Мустафа: Само обединени можем да преодолеем пандемията

Бих искала отново да благодаря на Българския Червен кръст за тяхната усърдна работа и за изключителния професионализъм, както и да споделя, че наистина ценим всичко, което те правят. За нас е изключително важно, че сега работим заедно, защото само когато сме обединени ще можем да преодолеем тази пандемия.

Това заяви Херо Мустафа, посланик на САЩ в България, след като бяха представени резултатите от инициативата по програмата "Дейности в отговор на Ковид-19” на Български Червен кръст, финансирана от Американската агенция за международно развитие (USAID), съобщиха от БЧК.

 Като част от програмата са подпомогнати над 30 000 социално слаби граждани от цялата страна. Резултатите от инициативата до момента бяха представени на специално събитие, част от информационната кампания "Направи го за тези, които обичаш“, с участието на посланика на САЩ у нас Херо Мустафа, акад. Христо Григоров, председател на БЧК, и проф. д-р Красимир Гигов, генерален директор на БЧК. На него те разказаха повече за успешното партньорство до момента и обществените активности, които предстоят в отговор на пандемията.

Програмата "Дейности в отговор на Ковид-19” е част от глобалния апел за помощ на Международната Федерация на дружествата на Червения кръст и Червения полумесец (МФЧК/ЧП), обявен в отговор на Ковид-19. Тя е важна част от продължаващата вече почти година хуманитарна дейност на БЧК в борбата с пандемията. 

"Тази програма е важна, защото тя показа, че когато сме заедно, ръката, която подаваме на хората в нужда, е много по-силна. Тя е важна, защото стигна до хиляди хора у нас“ – заяви акад. Христо Григоров, председател на БЧК.

Информационната кампания за Ковид-19 "Направи го за тези, които обичаш" ще продължи до март 2021 г., а целта ѝ е да акцентира върху важността от спазването на противоепидемичните мерки, да предоставя надеждна информация на българските граждани и да се бори с фалшивите новини.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК