Сняг и студ: Връхлита ни мощен средиземноморски циклон

С усилването на северния вятър ще има условия за виелици и снегонавявания

26.01.2021 | 07:30 Редактор: Юлия Христова

Усложняване на метеорологичната обстановка се очаква у нас. Зимата се завръща с интензивни валежи от сняг и дъжд над цялата страна и на места със силен вятър.

Причината е мощен средиземноморски циклон, прекосяващ Егейско море и Черно море. Жълт предупредителен код за опасно време е в сила за всички области. 

С усилването на северния вятър ще има условия за виелици и снегонавявания, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова. 

През деня ще има значителна облачност с валежи от сняг. В южната половина от страната и в източните райони следобед ще вали по-интензивно. По Черноморието валежите ще бъдат смесени - от дъжд и сняг. Очакваната снежна покривка на север е около 10 см, на юг - до 20 см. В планините ще вали сняг. Вятърът ще бъде до умерен от запад - северозапад със скорости до 30 км/ч, а по планините засилен от север. Дневните температури ще достигат до 4 градуса, по Черноморието - до 2. 

В сряда ще превали слаб сняг в западните райони, а западният вятър ще подгони облаците на изток. В четвъртък и петък ще бъде студено с повече слънце и температури под 5 градуса в традиционно най-топлите места, около Сандански - до 5-6.

Цялата прогноза за времето гледайте във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
Илиев
преди 3 години
Призив към ръководството на БТВ,една от най гледаните телевизии у нас!Ограмотете си синоптиците,защото ставате за резил,когато Русата и т. нар. Стаси,ломотят нещо,без да показват атмосферните градуси на картата.Ако не работи аутокюто,тези са пълна скръб. В конкурентната НТВ,работят истински професионалисти в това направление. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години