През май ще заработи тикет системата в градския транспорт в София

Хартиените билетчета постепенно ще изчезнат

25.01.2021 | 18:49 Редактор: Калина Донкова

Тикет системата за електронно таксуване в столичния градски транспорт ще заработи през месец май тази година. Поетапно ще бъдат пускани различни нейни функции.

Това коментира изпълнителният директор на Центъра за градска мобилност (ЦГМ) Димитър Дилчев в предаването "Директно“ по телевизия Bulgaria ON AIR.

"Поетапно е бъдат пускани части от нея. Вече работи повече от месец видеонаблюдението, заедно с това и аналитичната част на системата. До края на този месец очакваме да заработят и валидаторите в наземния градски транспорт“, каза той.

Системата, която струва на Столичната община внушителните 83 млн. лв., трябваше да заработи през месец декември миналата година.

ЦГМ не планира връщането на стария режим, при който контрольорите не глобяваха за липса на превозен документ, не планира обаче и шофьорите да започнат отново да продават билети в превозните средства, коментира още Дилчев.

Дружеството отчита огромни загуби по време на пандемията. Близо 53 млн. лв. по-малко са приходите за 2020г. в сравнение с 2019г. В някои моменти от изминалата година пътникопотокът в столичния градски транспорт е бил с до 7 пъти по-малък от обичайното, а зоните за платено паркиране бяха безпплатни за известен период от време.

Вижте повече във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК