Игра на избори: Лицата, на които партиите ще заложат всичко

Засега за сигурна се счита предизборната коалиция ГЕРБ - СДС

25.01.2021 | 19:05 Редактор: Искра Ангелова

Познати лица, хора с експертиза и добри оратори. На такива фигури се очаква да заложат партиите в битката за 45-ия парламент.

"Много важно да номинират тези свои членове и публични фигури, които да поддържат дебата в парламента, защото при един фрагментиран парламент център - властта ще бъде в НС, а не в МС. Няма нищо по-логично от това от управляващото мнозинство да са номинирани действащи министри. Да водят дебата в парламента", каза политологът Стойчо Стойчев.

На ключови места в листите се очаква да попаднат и извънпартийни фигури, като министърът на здравеопазването Костадин Ангелов. За депутат, изглежда, се стяга и бившият шеф на правителствения пресцентър – Севдалина Арнаудова.

"Всяко едно от тези лица, които са известни в други качества, е плюс към листата. Свързват ли се, могат лесно да се интегрират в листите", допълни той.

Засега за сигурна се счита предизборната коалиция ГЕРБ - СДС. Очаква се заедно да играят и Патриотите.

"За нас формата на патриотична коалиция е успешен. Считаме, че може да бъде разширена с реални груги формации, които могат да бъдат разширени. Да ще бъдем с ВМРО, вероятно да", коментира председателят на НФСБ Валери Симеонов.

Все още не е решено окончателно на какви лица ще заложи левицата, която претърпя сериозни сътресения последните месеци. При ДПС експертите не очакват изненади. 

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК