Ресторантьорите: Няма да позволим политиците да яхнат протеста ни

Не желаем политически фигури да присъстват на него, настояха от БАЗ и СЗБ

25.01.2021 | 10:10 Редактор: Тодор Петров
Ресторантьорите: Няма да позволим политиците да яхнат протеста ни

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България излязоха с позиция, в която декларират, че насроченият за 12 часа на 27 януари протест пред Министерския съвет е строго браншови  - с точни и ясни искания за сектора. 

"Няма да позволим той да бъде яхнат политически, каквито опити вече се забелязват. Организираният от нас протест е икономически, строго браншови и не желаем политически фигури да присъстват на него", подчертават от БАЗ и СЗБ.

"Браншовите асоциации представляват икономическите интереси на своите членове. При подаване на заявление за членство, ние не ги питаме на коя партия са привърженици! Може да поддържат една или друга партия, но за нас това няма никакво значение. Всеки член на браншова организация има собствено мнение, което може да изразява свободно под всякаква законна форма и ние не можем и не искаме да въздействаме на това негово право", се казва още в декларацията им.

Двете организации завършват позицията си със следното обръщение към политиците: Надяваме се, че интересът, който имате към сектора ни ще продължи и след 4 април.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Дано да стигнат до компромис Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 1
джорджо
преди 3 години
1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Правилно. Само дебнат да трупат точки. Сигнализирай за неуместен коментар