Борисов отправи критика към Радев за Навални, президентът му отвърна

Руският опозиционер бе показно заловен след прибирането си от Германия

23.01.2021 | 13:50 Редактор: Ралица Братанова

Премиерът Борисов призова президента Радев за позиция относно задържането на Алексей Навални.

"На Европейския съвет беше разгледано и задържането на опозиционния лидер в Русия Алексей Навални. На този фон са оглушителни тишината и мълчанието на президента Радев. До този момент той не се е произнесъл. Европейските депутати – а началникът на кабинета му е европейски депутат, не влязоха да се регистрират, докато се гласуваше Резолюцията на Европейския парламент за освобождаването на Навални и неговите хора.

Позицията на управляващите в България, както и на европейските институции, е ясна – ние призоваваме за неговото освобождаване. Не става въпрос да се месим в работата на Руската федерация, а за чисто демократичен процес, че всеки, който не харесва дадено управление, има право на глас”, каза Борисов по време на посещение в Сливница.

Президентът не пропусна възможността да отговори на премиера.

"Борисов не се трогна нито за битите български протестиращи и журналисти, нито за отравянето на Емилиян Гебрев и други български граждани. В Европарламента се прочу със заканата “да изгори” Елена Йончева, както сам се изразява в записа, а в европейската преса с това, че праща в турските затвори хора, потърсили убежище в Европа". Това се посочва в позиция на президента Румен Радев.

"Сега се прави на радетел за демокрация. Защото вече приключи с тази в България, затова “освобождава” други народи. За мен проблемите на българската демокрация са прекалено драматични, за да ги крием зад загрижени, театрални пози. Оставям тази роля на Борисов", допълва държавният глава.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 


2
4 rate up comment rate down comment 0
Иван
преди 3 години
радефф все повече се закопава сам. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 4
BlagovestCvetanov
преди 3 години
Българският премиер-министър изказва трогателна позиция за правата на руския опозиционер Навални. Театралната му поза рязко контрастира с действията му отпреди няколко години, когато върна в Турция хора, потърсили политическо убежище в Европа. Не гледайте думите - вижте делата! Сигнализирай за неуместен коментар