Зов за помощ: 3-годишно момиченце се бори втора година с рак

Семейството се нуждае от 250 хил. евро за имунотерапия в Турция

22.01.2021 | 14:25 Редактор: Радостина Димитрова

Тригодишно момиченце от Велико Търново се бори с онкологично заболяване вече втора година. По-голямата част от живота на малката Нелис Кедова минава в клиника в Турция. Семейството ѝ спешно събира 250 хиляди евро за имунотерапия.

През май 2019 година родителите научават, че тяхната рожба страда от злокачественото заболяване.

"Направили сме няколко операции, 12 курса химиотерапия, трансплантация на костен мозък, 27 са лъчетерапия и всичко това даде много добър отговор, цялото лечение беше в нейна полза", обясни майката Ася Кедова.

Преди дни момиченцето претърпяло нова осемчасова операция, тъй като ѝ открили два нови тумора.

"Претърпя една операция на гръдния кош, за съжаление болестта ѝ отново се върна. За щастие операцията мина добре, двата тумора са извадени с част от белия дроб, защото там имаше срастване. В момента тя е много добре, излязла е от реанимация, раздвижваме я", каза още тя.

Лелята на детето стартира дарителска кампания, като за 2 години са събрани близо 300 хил. евро, с които са платени всички процедури.

"Дарителската кампания я започнах във Facebook, много отзиви получихме, обаждания, съобщения от различни хора от цяла България и може би от цял свят. Тя привлече хората с нейната усмивка, с лъчезарното си излъчване, което има и до днес", сподели Мелиха Исуфова.

След поредната операция са нужни още средства за имунотерапия със скъпоструващото лекарство "карзиба".

"Първоначално за самото лекарство са нужни 150 хил. евро, като цялата оферта на Нелис за имунотерапията е 250 хил. евро", отбеляза лелята на нелис.

Семейството не губи надежда, че на техния апел ще откликнат хора с добри сърца, тъй като това лекарство увеличава преживяемостта от коварния тумор и дори води до пълно оздравяване на болните.

Ето банковата сметка, по която можете да дарите:

Банка: УниКредит Булбанк

Банкова сметка: BG25UNCR 7000 1523 5870 59

BIC код: UNCRBGSF

Титуляр на сметката: Нелис Заимова Кедова

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК