Времето ще бъде студено, ветровито и със значителна облачност

Максималните температури ще са от 6 до 10 градуса

22.01.2021 | 07:12 Редактор: Тодор Петров

Днес ще се събудим с минимални температури от минус 5 до 1 градус, в района на Плевен - до минус 2. Ще бъде ветровито със значителна и променлива облачност. Денят ще започне с облаци над източните райони. След временно разкъсване на облаците от запад отново ще се заоблачи. 

В Рила и Пирин ще прехвърча сняг. Вятърът ще бъде умерен от югозапад със скорости до 40 км/ч, а по планините - засилен. Максималните температури ще са от 6 до 10 градуса, в района на Търново - до 14, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Временно над континента ще се затопли. Студеният въздух ще обхване Германия, Западна Франция и Португалия. Едва в края на седмицата ще се премести на изток и ще достигне и до Балканите. Дъжд ще вали над Южна Франция, над Западното и Централно Средизамноморие, а дъжд и сняг в Прибалтика и по Скандинавието. 

В събота у нас ще бъде облачно, като в западните и крайните южни райони ще превали дъжд - по-интензивно в югозападните райони. В неделя ще бъде облачно, в източните и в крайните южни райони ще превали дъжд, а в Рила и Пирин - сняг. 

В понеделник ще започне понижение на температурите. В северните и западните райони дъждът ще преминава в сняг и валежите ще бъдат по-интензивни. Във вторник в южната половина от страната ще превали сняг и валежите ще спират, ще се задържи облачно. Очаква се снежна покривка около 10 см. Дневните температури ще достигат 2-7 градуса.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК