"Галъп": 7 формации влизат в парламента, ГЕРБ е с малко пред БСП

Партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" се нарежда на трето място

21.01.2021 | 18:30 Редактор: Ралица Братанова

Седем формации влизат в парламента, ако изборите са днес. Това са обществените нагласи, според проучване на "Галъп Интернешънъл". 

Проучването е от средата на януари. То показва близо 23% подкрепа за ГЕРБ И СДС. Втора политическа сила е БСП, която получава малко над 19%, следвана от партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" с 12,4 процента.

Според анализите със свои представители в 45-ия парламент влизат и от ДПС, които имат близо 11% подкрепа, както и "Демократична България" с малко над 6 на сто.

Бариерата от 4% ще прескочат и ВМРО и НФСБ, които биха получили 4,6 процента от гласовете на избирателите, както и формацията "Изправи се.БГ" и Отровното трио, които имат 4,5%.

Данните от социологическото проучване показват, че около 2% от избирателите се очаква да гласуват с опцията "не подкрепям никого".

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Гошо лекото
преди 3 години
БСП ще победи ГЕРБ на следващите избори. Корнелия разчисти партията, събра кадърни млади хора около нея и ще стане следващия министър председател на страната.Вижда се, че БСП е единствената опозиция на ГЕРБ. Останалите партии само се боричкат, докато истинската им цел е да се коалират с Борисов.Направих си труда да прочета програмата на БСП Визия за България. Вътре има страхотни предложения. Дано да успеят да ги реализират. Успех на БСП! Сигнализирай за неуместен коментар