Алибегов: Заведенията ни са безопасни, колкото са и тези в хотелите

От Асоциацията на ресторантьорите готвят протест на 27 януари

21.01.2021 | 18:40 Редактор: Ивет Арабова

Ресторантьорите обявиха готовност за гражданско неподчинение. Настояват заведенията им също да отворят началото на февруари. В противен случай са заплашени от фалити.

"Няма как да разберем логиката. Ако в ресторанта на хотела е безопасно да се храните, защо е опасно да се храните пред ресторанта?! Ние смятаме, че нашите заведения са безопасни, също както са и заведенията на хотелите. Тук се получава една дискриминация", каза председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

От бранша настояват обектите за хранене да отворят още в началото на февруари, а предложението на правителството нощните заведения да останат затворени до началото на март са неприемливи, твърдят от Асоциацията на ресторантьорите. 

"За ресторантите абсолютно не сме съгласни да са от 18 февруари, тъй като се получава така, че близо 18 дни няма да можем да получаваме помощи, защото няма кой да ги смята на парче", добави Алибегов.

За Цветан Игнатов загубите са на 100 процента. В заведението му работят 30 човека, а за последната година те са работили едва два месеца. 

"Ние сме в кома и чакаме да се събудим. Аз и всичките колеги, с които сме говорили, имаме един единствен въпрос – като се събудим от тази кома, какво ще правим", коментира Цветан. 

Според него нощните клубове не са основен източник на зараза. Но продължаващите ограничения ще нанесат огромни щети в бранша. 

"Трудно ще е и доста време ще мине, докато се върнем към някаква нормална работа, ако въобще успеем да се върнем", смята още Цветан Игнатов.

От Асоциацията на ресторантьорите готвят протест на 27 януари. Те са категорични, че има вероятност да последват италианския модел. На 15 януари десетки ресторанти в Италия отвориха врати в знак на протест срещу наложените ограничения.

Вижте повече в репортажа на Михаела Карабельова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Гери
преди 3 години
Животът на хората е по-важен от кръчмите и хленченето на вечно недоволните КРЪЧМАРИ!Спрете да им обръщате внимание!Най-много помощи и грижи от правителството получават те. Сигнализирай за неуместен коментар