Ресторантьорите изригнаха: Излизаме на национален протест, искаме отваряне на бизнесите

Събитието ще се проведе на 27 януари пред Министерския съвет

21.01.2021 | 14:58 Редактор: Юлия Христова
Ресторантьорите изригнаха: Излизаме на национален протест, искаме отваряне на бизнесите

Национален протест "Марш на свободата" обяви ресторантьорският бранш. Собственици на заведения излизат на 27 януари заради намерението на властта мерките да бъдат разхлабени от февруари само за образованието.

Обявяваме национален протест и апелираме всички бизнеси, засегнати от заповедите за забрана на работа, да ни подкрепят. Искаме отваряне на всички затворени бизнеси! Основният дълг и отговорност на СЗБ и БАЗ е да защитават интересите на нашия бранш. Отново сме изправени до стената, след като месеци наред бяхме заблуждавани с подвеждаща информация. Ние оставаме единственият затворен бизнес на фона на тълпите в други сектори от търговията, които не са от първа необходимост.

Това се казва в позиция на представителите на двете сдружения, разпространена до медиите. 

"Единственото ни желание беше да работим. Неправилното управление на пандемията и държавата ни отнеха правото на труд и препитание. Ние наблюдаваме, че затварянето не е временно, а се превърна в постоянно", става ясно от нея.

Те подчертават още, че цената на затварянето е довела до спад в производството и потреблението.

"Последиците от това са: загуба на работни места и фалирали предприемачи. За нас няма друго възможно решение, освен да обявим несъгласието си с тази поредна несправедливост и дискриминация спрямо бизнеса ни", допълват ресторантьорите.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
При положение че ресторантите в хотелите работят са си прави Сигнализирай за неуместен коментар