Нов граничен пункт ще свързва България и Сърбия

За това се разбраха външните министри на държавите

20.01.2021 | 16:17 Редактор: Ралица Братанова

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и министърът на външните работи на Република Сърбия Никола Селакович се договориха двете страни да работят активно за още по-добри връзки между бизнеса и хората чрез подобряване на инфраструктурата, съвместни проекти и откровен и прагматичен диалог на всички равнища.

Нов гранично-пропусквателен пункт на север от Стара планина ще бъде отворен, съобщи Екатерина Захариева. Идеята е била обсъждана още през 2010 г.

Според Захариева дори и по време на пандемията се е запазила динамиката в отношенията между двете страни, въпреки че туристите са намелели.

"Знаете, че ние винаги сме ви подкрепяли за евроинтеграцията и винаги ще го правим, имаме желание да споделяме и опита си. Уверявам ви, че тази подкрепа ще продължи по начина, по който сме я давали и досега“, категорична обърна се тя към Селакович.

"Много неща свързват България и Сърбия. Това, което е важно за нас от гледна точка на европейската интеграция, ние сме държава, която вижда своето бъдеще в ЕС. Благодаря на България за подкрепата, която ни оказват по пътя към съюза“, отговори ѝ той.

"Минаха седем години от последното посещение на сръбски външен министър в България. Днес аз съм тук и съм убеден че много скоро ще ви посрещна в Белград, но не само там. Трябва да се виждаме и в други градове, за да отправим послание към нашите граждани, добави Селакович.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Така трябва да си се поддържаме и да си помагаме...всички искат да ни разкъсат и да завземат Балканския полуостров...та ние сме братя да му се не види... Сигнализирай за неуместен коментар