Продължава разчистването на паднали дървета в "Петрохан"

Температурата в района сутринта е била минус 15 градуса

18.01.2021 | 12:25 Редактор: Ивет Арабова
Продължава разчистването на паднали дървета в

Продължава разчистването на падналите и пречупени дървета и клони на пътя през прохода "Петрохан". Екипи на Горското стопанство премахват опасните дървета в участъка между Малка Бързия и с. Бързия. Днес е направен обход на трасето и заключението на "Пътна полиция", Областно пътно управление - Монтана и пътноподдържащата фирма е, че все още съществува опасност от падане на дървета.

Въпреки че по трасето не се пътува, настилката се обработва, за да не се заледи от ниските температури и след това почистването на пътя да бъде много по-трудно. Сутринта температурата в района е била минус 15 градуса, съобщиха от пресцентъра на АПИ.

До възстановяване на преминаването през "Петрохан" шофьорите могат да използват като алтернативни маршрути път Е-79 Монтана - Мездра и от там през Искърското дефиле или по АМ "Хемус“ до София и обратно.

Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите, на които им предстои пътуване, да тръгват с автомобили с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, да спазват необходимата дистанция и да не предприемат резки маневри. Всички областни пътни управления следят метеорологичните прогнози по райони и предприемат обработка на настилките.

Снимка: АПИ

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Много трябва да се внимава Сигнализирай за неуместен коментар