Протегната ръка: Мъж помага с пари на две блокирани в Атина жени

Във Велико Търново Генка и дъщеря ѝ ги очаква още една приятна изненада

16.01.2021 | 14:10 Редактор: Юлия Христова

Мъж помогна на двете жени, останали без препитание и възможност да се върнат в родината. Трогнат от историята им Христо Атанасов изпраща пари на жените.

Той от години отглежда сираци и помага на болни и самотни хора в малък пансион във Великотърновското село Леденик. Въпреки, че той също е в затруднено положение, когато чул историята на двете блокирани жени, не се поколебал и за миг и още в същия ден им изпратил 500 лв.

"Попремислих, бяха останали 650 лв., скътани. Погледнах - сега имаме продукти, имаме събрано желязо да продадем на вторични суровини, да издържим още малко на напъна, докато се намери работа. За нея парите са по-важни сега в момента. И тя се разплака жената, тя не очаквала, че ще се намери някой, който да помогне", каза той.

Трогната до сълзи Генка Кушева казва, че с парите на Христо Атанасов ще може да си извади временен паспорт и да купи билети за нея и дъщеря си, за да се върнат в България. Двете жени се оказаха без работа и без пари в Южната ни съседка след лечение на майката. 

"Аз се изненадах, че след като е прочел ми се обади и откликна и днес е изпратил парите, значи това ме трогна толкова много, че не може да си представите. И нека да му благодаря, защото, когато действително имаш нужда, то не е за вярване", посочи Генка.

А щом се върне във Велико Търново Генка и дъщеря ѝ ги очаква още една приятна изненада. Христо Атанасов ще им предостави собствената си къща в близко село, за да се настанят временно, докато си намерят нов дом.

В момента Христо Атанасов се грижи за общо 20 сираци или самотни хора, на които предоставя дом вече близо 30 години.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


4
0 rate up comment rate down comment 0
АНГЕЛИНА
преди 3 години
Респект и поклон за тоя ЧОВЕК!! Сигнализирай за неуместен коментар
3
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
2
3 rate up comment rate down comment 0
Сиси
преди 3 години
Турист сервиз казаха,че ще ги превозят безплатно. Сигнализирай за неуместен коментар
1
12 rate up comment rate down comment 1
От няколко приятеля
преди 3 години
Благодарим за добрия репортаж!Споделяме линк към страницата на Христо, която направихме за неговата кауза преди време: https://***.facebook.com/AtanasovH Сигнализирай за неуместен коментар