Закриват Ковид отделения, връщат се към стария си режим

В "Александровска" болница също са готови да възстановят плановия прием

15.01.2021 | 19:12 Редактор: Искра Ангелова

Заради пандемията - много отделения в болниците бяха трансформирани в Ковид сектори. Постепенно те преминават към стария си режим на работа. 

"Част от хирургично отделение, което е разположено на 10-ия етаж в момента, все още е Ковид сектор, Урологично отделение също е Ковид. Но тъй като болните намаляха, планираме от понеделник да намалим Ковид секторите и ще освободим тези помещение, за да бъдат използвани от оперативните отделения", каза директорът на МБАЛ - Шумен д-р Димитър Костов. 

В "Александровска" болница също са готови да възстановят плановия прием.

"Разширяваме дейността във втория блок на "Александровска" болница, където са ситуирани всички хирургични клиники. В един блок, където е Ковид отделението, не бихме си позволили смесване на потоци, такива, които са Ковид пациенти", коментира изпълнителният директор на УМБАЛ "Александровска болница" д-р Борис Богов.

В "Александровска" в момента са настанени 57 пациенти с доказан коронавирус. Още преди дни от лечебното заведение са освободили 100 легла от Ковид отделението, но остават в готовност за трета вълна на заразата. 

В "Пирогов" 18 пациенти са в тежко, а 120 в средно тежко състояние вследствие на коронавирусна инфекция. От лечебното заведение ще закрият 150 от Ковид леглата. 

"Засега за "Пирогов" се намаляват със 150 леглата, които са били за Ковид. От 400 на 250 , а тези, които са тежки случаи, от 48 на 36 остават за коронавирусна инфекция", заяви изпълнителният директор на "Пирогов" проф. Асен Балтов.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
БГ СМЕШКИ
преди 3 години
то народа измре ...тия възстановявали нещо . голям смях на държава ! Сигнализирай за неуместен коментар