Битият дядо от село Ресен: Единият ме заплаши с убийство

Той още е в шок и се страхува за живота си

15.01.2021 | 19:39 Редактор: Искра Ангелова

Пребиха и ограбиха възрастен мъж във великотърновското село Ресен. Нападателите задигнали от дома на човека 13 лева. За щастие, потърпевшият Енчо Попов не е пострадал тежко, а двамата нападатели са заловени.

В нощта на 13 срещу 14 януари двама пияни мъже изненадващо нахлули в къщата на 69-годишния Енчо Попов и със заплахи му поискали да даде пенсията си. Самотният пенсионер нямал пари в себе си и те се нахвърлили с особена жестокост да го бият.

"Поискаха пари и като видяха, че нямам, дадох, каквото имам - 13 лева. Започнаха да ми взимат едно друго. Казаха ми да не гледам, а да си наведа главата надолу. Изнесоха телевизорите. Извиках полиция, дойдоха и ги хванаха", сподели дядо Енчо Попов.

Той разпознал нападателите, те веднага били арестувани за 72 часа, а Районният съд във Велико Търново гледа мярката им за неотклонение.

Потърпевшият е още в шок и се страхува за живота си. 

"Страх ме е, защото този Радо ми каза: "Ще те убия и ще те излежа", допълни старецът.

Енчо Попов живее сам, цял живот е работил като водопроводчик в Ресен. Съседите му го описват като тих и кротък, и са възмутени от инцидента. 

Вижте повече в репортажа на кореспондентна ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
1
1 rate up comment rate down comment 0
Илиев
преди 3 години
"Войводите"обещали полицай във всяко село който да се грижи за спокойствието и живота на възрастните хора,демагозите обещали 300 лв. минимална пенсия,трябва да са АУТ от 45.тото НС,защото обещанията им преди четири години останаха само на книга. Сигнализирай за неуместен коментар