НАП: Електронни касови бележки ще заменят хартиените

Това става факт в определени икономически сектори

14.01.2021 | 13:16 Редактор: Ивет Арабова
НАП: Електронни касови бележки ще заменят хартиените

Електронни касови бележки ще заместят хартиените в определени икономически сектори, стана ясно на поредното заседание на работната група за внедряване на софтуерна фискализация, съобщават от Националната агенция за приходите (НАП).

Промяната се подкрепя от НАП, като в близките седмици Приходната агенция ще обсъди с бизнеса конкретни текстове за изменение в законодателството.

Паралелно с това продължава съвместната работа по създаването на алтернативен механизъм за отчетност при електронните магазини. Работна група с представители на работодателските и браншови организации обсъжда възможностите за т.нар.  софтуерна фискализация, модел на която ще бъде представен до края на януари.

От НАП посочват още, че на днешното заседание на работната група бяха коментирани в детайли видовете електронни търговци, които ще могат да ползват новия модел на отчетност, технологичните изисквания и процесите, които да осигурят софтуерната фискализация, както  и правната рамка, която ще е необходима за осъществяване на проекта.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК