Ако не мислим за здравето, ще избираме нов народ, вместо да провеждаме избори

Не трябва да политизираме въпроса с ваксините, призова министър Костадин Ангелов

14.01.2021 | 10:26 Редактор: Ралица Братанова

Създаде се доверие между здравните власти и българските граждани, заяви здравният министър Костадин Ангелов на брифинг в Министерския съвет.

"Една от главните ни цели, които имаме, е българските граждани да бъдат най-информирани в ЕС. Благодарение на този стремеж на здравните власти у нас да дават една пълна и правдива информация се създаде особен тип доверие между българските граждани и здравните власти", коментира той.

"Политиците трябва да спрат да експлоатират темата за изборите по един или друг начин. Ако продължим да мислим само за тях, без да мислим за здравето на хората, ще трябва да избираме нов народ, а не да провеждаме избори", настоя той.

Въпросът с ваксините не е въпрос, който трябва да се политизира, призова министърът.

По думите му доверието между здравните власти и българските граждани е довело до няколко резултата.

"Наблюдаваме повишен ръст на желаещите медици във фазите на ваксиниране. Отчитаме добра тенденция от мерките. Заетостта на леглата с неусложнени пациенти е 32%, а на интензивните легла 44%", посочи здравният министър.

Държавата е осигурила достатъчно ваксини за всички български граждани, категоричен бе той. "Само заедно ще излезем победители в тази битка. Всичко, което се случва в страната, се дължи на въведените мерки", каза още проф. Ангелов.

Той изказа личните си благодарности към всички български медици, които продължават да дават най-доброто от себе си, за да бъдат информирани българите.

Работи се активно по създаването на дигитален ваксинационен сертификат за българските граждани, съобщи министърът в отговор на въпрос дали одобрява инициативата на Гърция за създаването на стандартизиран сертификат за ваксиниране, който да улесни движението на ваксинираните граждани в ЕС.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


2
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Доста скучен брифинг беше. Сигнализирай за неуместен коментар