Първата ваксинирана с препарата на Moderna: Чаках с нетърпение този ден

София Йорданова е старша акушерка в "Майчин дом"

14.01.2021 | 08:50 Редактор: Тодор Петров

София Йорданова, която е старша акушерка и отговаря за Ковид отделението в университетска акушеро-гинекологична болница "Майчин дом", е първата ваксинирана в България с препарата на Moderna.

"Не съм избрала конкретно тази ваксина, избрах да дам предимство на по-възрастните колеги в лечебното заведение. Така се случи, че днес дойде моят ред. Очаква се около 150 човека от лечебното заведение да бъдат ваксинирани днес", сподели тя пред екип на Bulgaria ON AIR.

И подчерта, че като медицинско лице никога не е имала колебания дали да се ваксинира или не.

"Напротив. Чакала съм с нетърпение този ден и искам да благодаря на компетентните органи, сложили филтър между нас и вируса, за цялата организация на това деяние днес. Много мои близки и приятели го преболедуваха, от което не съм останала безучастна като медицинско лице", каза още София Йорданова.

Тя увери, че ще бъде на първа линия до самия край, защото това е не само професия, но и призвание за нея и колегите ѝ.

"Нашите пациенти са изключително крехки и по-спефицични от останалите, защото са бременни, раждащи и бебета, някои от които са с екстремно ниско тегло", обясни старши акушерката в "Майчин дом".

София Йорданова пожела здраве и късмет на хората, които не желаят да се ваксинират, и апелира поне да спазват противоепидемичните мерки.

Вчера страната ни получи 2400 дози от втората одобрена за употреба в Европейския съюз ваксина срещу коронавируса. Тъй като количеството е малко, то е разпределено само за РЗИ-София. 

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Еми да се ваксинира, кой я е спрял Сигнализирай за неуместен коментар